Gamunity is game design: ontwikkeling van singleplayer spellen, multiplayer spellen en chat systemen

Wij zijn ontwikkelaars en designers van Flash-spellen en tools in Flash

Belangrijke opmerking: doordat Flash niet meer ondersteund wordt op tablets en smartphones, zijn wij overgegaan op ontwikkeling in HTML5. Voor specifieke toepassingen kan Flash alsnog interessant zijn.

Wij ontwikkelen games in Flash. Zowel singleplayer games als multiplayer games. Met Flash is het mogelijk om grafisch zeer mooie spellen te maken met veel animaties en visuele extra's. Het ontwikkelbudget is hierbij zeer laag.

Het programma heeft meer voordelen. Bijna iedereen heeft Flash al op de computer geïnstalleerd, waardoor geen installatie nodig is als het spel opgestart wordt. De grote uitzondering hierop zijn echter iPad's en de meeste smartphones. Zie ontwikkeling in HTML5 als dit aspect ontwikkeling in Flash voor u minder interessant maakt.

Flash zorgt ervoor dat het spel moeiteloos geïntegreerd kan worden in uw website of opgenomen kan worden in andere Flash-applicaties. Flash kan ook een stand-alone applicatie maken. Deze applicatie kan vanaf PC's en Mac's opgestart worden en automatisch opgestart worden als het op een cd-rom gebrand is.

Waarin bent u geïntereseerd?

Singleplayer Flash games: platformspelletjes, schiet- of behendigheids spellen, educatieve spelletjes, racespellen, puzzels, quizen, online bordspellen en meer.

Multiplayer Flash games: complexere games voor meerdere spelers, games met community aspecten zoals chats, multipayer bordspellen of kaartspellen, en meer.

Chat applicaties in Flash: chatboxen, chatsystemen en applicaties, live chat support en meer.

Animaties in Flash: Flash is een zeer geschikt programma om animaties mee te maken.

Fysieke installaties met Flash: Informatiezuilen, installaties in open ruimtes, beamerprojecties en meer

Ook erg interessant: Flash tools

Naast games, ontwikkelen wij ook allerlei tools in Flash. Deze tools hebben over het algemeen een uitgebreide userinterface en zorgen ervoor dat de bezoeker complexere taken kan uitvoeren. Een aantal voorbeelden:

Kaarten online samenstellen: Wij hebben allerlei tools ontwikkeld waarmee wenskaarten, ansichtkaarten, giftcards en dergelijke online samengesteld kunnen worden. De klant kan teksten, foto's, clipart (slingers, feesttoeters, etc) en meer toevoegen aan de kaart en deze elementen achteraf ook bewerken en verschuiven (evenals andere effecten toepassen). Door de uitgekiende en makkelijke user-interface gemaakt in Flash, is het mogelijk voor mensen zonder computerkennis om leuke en persoonlijk uitziende kaarten te maken. De interface is WYSIWYG (what you see is what you get). Dit betekent dat de klant de kaart voor zich op het scherm ziet en deze ter plekke kan bewerken. Het eindresultaat ziet exact hetzelfde uit als de kaart die men aanvankelijk voor zich zag. Dit zorgt voor een ontzettend fijne gebruikers ervaring. Gamunity heeft samen met Initium deze kaarten-applicaties ontworpen: Giftcard samenstellen bij Douglas (zie ook screenshot hieronder) en Wenskaart samenstellen bij KiesJeCadeaukaart.


(een screenshot van de Douglas Giftcard Flash-applicatie) 

Andere userinterfaces voor het online samenstellen van producten: Toevallig zijn wij veel bezig geweest met het maken van Flash interfaces waarmee kaarten samengesteld kunnen worden. Maar dergelijke tools kunnen ook ingezet worden om andere soorten producten online samen te stellen. Denk niet alleen aan het samenstellen van drukwerk, maar gepersonaliseerde producten in het algemeen.
 
Resultaten uitbeelden in (interactieve) grafieken: Een 'traditionele' grafiek is natuurlijk een uitstekende manier om data te visualiseren. Op het internet of in applicaties is het mogelijk om deze grafieken interactief te maken. Denk aan het kunnen inzoomen op delen van de grafiek, lijnen of staven aan en uit kunnen zetten, meer informatie kunnen verkrijgen als men de muis boven een punt of staaf houdt, etc. Er zijn echter ook complexere mogelijkheden te bedenken, zoals: realtime automatisch updatende grafieken (de grafiek verschuift zich langzaam naar links en wordt aangevuld met nieuwe data) of grafieken die ter plekke te bewerken zijn
 
Multiple uploads: Flash is een uitstekend programma om gebruikers in staat te stellen om meerdere bestanden in een keer te uploaden naar de server. Heeft u bijvoorbeeld een online picture gallery, dan kan Flash in combinatie met (bijvoorbeeld) programmeertaal PHP u in staat stellen om galleries in een keer te uploaden, te bewerken, te schalen en te roteren.
 
Vertoning van slideshows en/of films: Wij maken ook uitgebreide programma's in Flash om visuele content zichtbaar te maken middels slideshows, movieplayers (YouTube achtige spelers) of galleries. Onze meest complexe applicatie op dit gebied combineert al het bovenstaande en wisselt foto's, geluid en films af in een slideshow om zo een spetterende introductie/presentatie voor te schotelen aan uw bezoekers. Door de handige admin 'aan de achterkant' kunt u zelf presentaties samenstellen en bewerken. Conversie-functionaliteit zorgt ervoor dat de films altijd getoond kunnen worden, ongeacht het platform (dus zowel op PC als Mac, dankzij het FLV videoformaat).
 
Webcam applicaties: Flash kan ook webcams tonen. Dit is bijzonder interessant in chat-applicaties. Snapshots (fotos) kunnen ook gemaakt worden en verstuurd worden naar de server.
 
Online brochures tonen: Biedt u ook een (fysieke) folder of brochure aan? Dan kan het interessant zijn om deze ook digitaal aan te bieden. Dit kan door een 'virtuele bladeraar'. Hiermee kunt u de bladzijdes van uw folder met de muis omslaan. Door een mix van wiskundige berekeningen, transformatie (schaling en rotatie) van de bladzijdes, schaduw-effecten en drag-and-drop van de bladzijde met de muis is het mogelijk om te doen overkomen alsof de klant daadwerkelijk de folder doorbladert. Net alsof de folder op het bureau voor u ligt.
 
Complexe formulier-interacties uitbeelden in Flash: Soms is het wenselijk om de gebruiker complexe formulier-keuzes te laten maken, zonder (saaie) formulieren te moeten voorschotelen. Zie bijvoorbeeld 'het rondje' op www.citynumbers.com. Hier kan men uitgaansgelegenheden vinden in verschillende steden (en delen van steden). Door de Flash-interface wordt de manier van zoeken op een leuke manier in beeld gebracht en dus niet in de vorm van een 'saai' formulier.
 
Product-highlights: Met Flash kunnen animaties en user-interfaces ingezet worden om de belangrijkste producten van het moment op leuke wijze in beeld te brengen. Tegenwoordig wordt dit steeds vaker gedaan in webshops. Zie ons voorbeeld op de voorpagina van SelectGames. Dergelijke animaties worden soms ook ingezet om bijvoorbeeld de laatste nieuwsberichten te tonen.