Gamunity is game design: ontwikkeling van singleplayer spellen, multiplayer spellen en chat systemen

Kosten van een game laten maken

De kosten van het laten maken van een game, hangen af van een aantal factoren. Game design begint bij Gamunity vanaf Euro 1495,- excl.btw. Hierbij praten wij over een simpel singleplayer spel in de trand van tetris, memory, pacman, een shooter (met vizier), wordhunt, simpel kaartspelletje, simpel racespel, puzzel, etc. Een dergelijk spel wordt volledig op maat uitgewerkt, zodat het qua vormgeving volledig aansluit op de rest van uw website of omhullende software. De game wordt compleet afgeleverd, inclussief vormgeving, animaties en geluidseffecten. Alleen voor achtergrondmuziek worden eventueel extra kosten gerekend. Deze bedragen naar schatting tussen 25,- en 50,- Euro excl.btw. De rechten van muziekstukken worden aangekocht via een externe website.

Als de singleplayer game complexer wordt, zoals vaak het geval is bij platform spellen of spellen met heelveel levels/varianten, dan neemt de prijs toe afhankelijk van de vooraf besproken extra complexiteit. De kosten komen in de praktijk niet vaak boven Euro 2500,- excl.btw uit voor een compleet en op maat gemaakt uitgebreid singleplayer spel. Daardoor is Gamunity een van de best geprijsde game designers op de Nederlandse markt!

De prijs neemt 'een stap voorwaarts' als het gaat om een multiplayer game. De complexiteit van een dergelijke game is dermate veel complexer dan bij een singleplayer game, dat de kosten voor het laten maken van een volledig en op maat gemaakte multiplayer game zelden onder Euro 15.000,- excl.btw uitkomt. Hierbij moet u zich ook bedenken dat er een game server opgezet dient te worden, welke maandelijkse kosten heeft afhankelijk van het aantal simultane (concurrent) gebruikers. Gamunity ontwikkelt multiplayer gaming systemen waarmee duizenden spelers simultaan kunnen gamen! De systemen zijn uitstekend beveiligd, zodat bijvoorbeeld lidmaatschappen, delux leden en spelen om geld (als in buitenland opgezet) mogelijk is. Houd er rekening mee dat het initiele bedrag alleen het spel zelf omvat. Extra kosten worden gerekend voor bijvoorbeeld het opzetten van het betaalsysteem, registratie/profiel systeem, integratie van chatfunctionaliteit, etc. Vraag een offerte aan voor een specifiekere prijsopgave!

Soms kan een singleplayer game een multiplayer aspect hebben, zoals bijvoorbeeld een gezamelijke hiscore lijst. Het wordt hierdoor niet gelijk een multiplayer game. Uitsluitend wat extra kosten worden gerekend voor dit aspect. Het is pas een multiplayer spel als de gameplay zelf mulitplayer is.

Tegenwoordig willen klanten vaak een koppeling met social media. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat dit op twee manieren kan. Het is mogelijk om een singleplayer game vergezeld te laten gaan van share iconen, waardoor het spel of de website geshared kan worden onder vrienden op verschillende social media. Ook de hiscore kan geshared worden. Alle vrienden van de persoon die de share doet, zien het spel en beginnen wellicht zelf te gamen! Dit heeft nauwelijks extra kosten aangezien dergelijke iconen makkelijk te plaatsen zijn. Het is echter een compleet ander verhaal op het moment dat via de social media gespeeld moet worden. De bekendste voorbeelden van dergelijke games zijn de spellen van Zynga, zoals Farmville en Mafia Wars. Vrienden op de social media kunnen hierbij via de media elkaar kado's / opdrachten / verzoeken sturen en elkaar aanmoedigen om mee te doen. Men speelt het spel via bijvoorbeeld Facebook, waarbij het spel zich 'in' Facebook bevindt. Dergelijke spellen beginnen vanaf Euro 20.000,- excl.btw per social media platform en dienen een door de klant nauwkeurig uitgedacht en uitgewerkt concept te hebben voordat aan bouw begonnen wordt.

Gamunity: designer, programmer en maker van alle soorten games!

Wilt u een game laten designen en/of programmeren en zoekt u een geschikte partij om dit bij te laten doen? Informeer naar de mogelijkheden van game design bij Gamunity. Het startsein voor het gamedesign traject gaat vooraf aan een goed en vrijblijvend gesprek over vormgeving, gameplay, opbouw en techniek. U hoeft geen technische kennis te hebben, maar het is belangrijk om goed te bespreken wat gemaakt zou kunnen worden. Hierna is het aan ons de beurt om het voorstel uit te werken. Na uw feedback over het design van de game verwerkt te hebben in dit voorstel, werken wij het concept uit tot game. Gedurende deze periode, houden wij u periodiek op de hoogte van de voortgang van de game. Als laatste wordt de game getest en daarna geïntegreerd in uw website of op een andere locatie als dit gewenst is.

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan, of stel een vraag!


Bekijk ons demo filmpje!

Druk hiernaast op de playbutton en leun achterover! Klik daarna door naar het onderdeel waarover u meer informatie wilt:


Waarom wilt u een singleplayer of multiplayer spel?

Miljoenen mensen spelen dagelijks spellen op internet. Als een spel goed en echt leuk is om te spelen, dan blijkt dit voor veel extra bezoekers te zorgen. Bezoekers komen terug en vertellen het door aan anderen. Als u uw spel inzet om uw product te promoten, dan zullen bezoekers uw product veel beter onthouden. Spellen blijken ook goede verzamelaars van persoonsgegevens te zijn. Mensen laten makkelijker hun gegevens achter als ze daarmee verder kunnen in het spel.

Als wij praten over uitgebreide spellen, zoals multiplayer games of chats, dan kan het introduceren van delux lidmaatsschappen of betalen per spel erg lucratief zijn. Ook al is de investering aanvankelijk groot, blijven dergelijke inkomsten binnenstromen. Ook vele jaren later.

Alle economische redenen opzij geschoven, kan een spel ook een positief maatschappelijk effect hebben. Zoals een educatief spel. Vooral voor jongeren blijkt dit een goede manier van leren te zijn. Daarnaast kan behendigheid of computervaardigheid geoefend worden dankzij goed uitgekiende spellen.

Stel ons een vraag of verzoek om een offerte

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoon nummer (eventueel):
Uw vraag en/of verzoek:
Typ de drie cijfers over:
Typ deze code over in het hokje hieronder! Code:
De makkelijkste manier om te achterhalen wat Gamunity voor u kan betekenen, is door ons rechtstreeks een vraag te stellen! Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Tip: vraag naar onze zomerkorting! Deze korting wordt niet op de website genoemd en maakt game design wel héél aantrekkelijk!