Gamunity is game design: ontwikkeling van singleplayer spellen, multiplayer spellen en chat systemen

Game ontwikkeling in HTML5

HTML5 is een uitbreiding van HTML, "de taal van het internet". Iedere website die u bezoekt is gemaakt in HTML. En zoals u weet, kunt u websites bekijken op zo goed als alle devices (pc, mac, laptops, tablets, smartphones). Dit betekent dat een spel dat ontwikkeld is in HTML5 overal gespeeld kan worden! De enige uitzondering zijn zeer oude browsers (voornamelijk oude Internet Explorer versies) die de HTML5 uitbreiding niet hebben. Deze verdwijnen echter in rap tempo. Een HTML5 game kan zelfs 'geport' worden tot een app (meer informatie hierover leest u hieronder).

Gamunity raadt ontwikkeling in HTML5 aan! 


Ontwikkeling in HTML5

Wilt u bijvoorbeeld een game laten ontwikkelen welke ook geschikt is voor smartphones en tablets? Bijvoorbeeld een game gekoppeld aan een prijsvraag, een quiz, een actie- of behendigheids spelletje met product placement en/of reclame? Of een educatief spel? Of misschien een viraal spel welke gespeeld kan worden via social media? In alle gevallen raden wij ontwikkeling in HTML5 aan, waardoor het spel overal beschikbaar wordt. Maar wat zijn precies de mogelijkheden?

HTML5 wordt gezien als de ontwikkeltaal van de toekomst. Alle moderne browsers (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, etc) ondersteunen HTML5, inclussief browsers op tablets en smartphones! Dit houdt in dat ontwikkeling van een game in HTML5 ervoor zorgt dat het spel overal beschikbaar wordt. En zolang interface elementen (buttons, teksten, etc) lekker groot in het design worden opgenomen, schaalt het spel lekker mee op de kleine schermen van smartphones.

T.o.v. een app, heeft HTML5 daarnaast het grote voordeel dat er niets geïnstalleerd hoeft te worden: het bezoeken van het spel op dezelfde wijze als dat u een website bezoekt, is voldoende. Het spel kan geïntegreerd worden in uw website of gehost worden bij Gamunity.

Mocht u alsnog een app willen, is het bovendien mogelijk om het spel te porten naar de meeste appstores via Phonegap. Phonegap maakt als het ware een website (of in dit geval een website met een game erin) tot een app welke gepubliceerd kan worden voor iOS (iPhone, iPad), Android (bv. Samsung smartphones), Windows phone evenals andere kleinere platforms. Een enorm voordeel hierbij is dat er geen apart ontwikkeltraject nodig is per platform. In tegenstelling tot een "native app" waarbij ieder platform een apart ontwikkeltraject vergt en daardoor veel duurder is. Uw HTML5 game kunt u dus publiceren in de meeste appstores!

Tenzij u een strategie heeft voor de appstores, is het niet noodzakelijk om het spel als app te publiceren. Integratie van het spel in uw website is bijvoorbeeld voldoende. Alle potentiële spelers hoeven dan slechts op een link te klikken om het spel te kunnen spelen. U kunt zo dus het spel makkelijk promoten, door simpelweg de link aan te bieden op allerlei plekken, waaronder de social media zoals Facebook. Omgekeerd kan het spel links hebben naar uw website, producten en social media profielen (lees verder over de mogelijkheden van gaming in combinatie met Facebook). Klanten vinden het vaak gewenst om share/like buttons op te nemen in het spel, zodat het spel een viraal effect krijgt.

Bekijk ons demo filmpje!

Druk hiernaast op de playbutton en leun achterover! Klik daarna door naar het onderdeel waarover u meer informatie wilt:


Gamunity: uw ontwikkelaar van games in HTML5!

Wilt u een HTML5 laten ontwikkelen en/of programmeren en zoekt u een geschikte partij om dit bij te laten doen? Informeer naar de mogelijkheden van spelontwikkeling bij Gamunity. Het startsein voor het ontwerptraject gaat vooraf aan een goed en vrijblijvend gesprek over vormgeving, gameplay, opbouw en techniek. U hoeft geen technische kennis te hebben, maar het is belangrijk om goed te bespreken wat gemaakt zou kunnen worden. Hierna is het aan ons de beurt om het voorstel uit te werken. Na uw feedback over het ontwerp verwerkt te hebben in dit voorstel, ontwikkelen en programmeren wij het concept tot een volwaardig HTML5 spel. Gedurende deze periode, houden wij u periodiek op de hoogte van de voortgang. Als laatste wordt het spel getest en daarna geïntegreerd in uw website of op andere wijze online gezet.


Stel ons een vraag of verzoek om een offerte

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoon nummer (eventueel):
Uw vraag en/of verzoek:
Typ de drie cijfers over:
Typ deze code over in het hokje hieronder! Code:
De makkelijkste manier om te achterhalen wat Gamunity voor u kan betekenen, is door ons rechtstreeks een vraag te stellen! Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Tip: vraag naar onze zomerkorting! Deze korting wordt niet op de website genoemd en maakt game design wel héél aantrekkelijk!