Gamunity is game design: ontwikkeling van singleplayer spellen, multiplayer spellen en chat systemen

Wij zijn ontwikkelaars en designers van singleplayer games!

Singleplayer games, oftewel spellen voor één speler, komen in alle soorten en maten voor. Meestal zijn het simpele spellen zoals schietspelletjes (met de muis als vizier of met een poppetje), platformspellen, behendigheids spellen, simpele racespellen, educatieve spellen, puzzels, quizen of bordspellen. Allerlei varianten en formaten zijn te bedenken. Singleplayer games zijn goedkoop, kunnen prima een product of actie promoten en kunnen, mits goed doordacht en leuk speelbaar, voor veel extra bezoekers zorgen.

Gamunity ontwikkelt een single player game al vanaf Euro 1495,- (excl.btw)

Een singleplayer game om een product, dienst of actie te promoten

Het wordt steeds moeilijker om internetters 'te vangen' met reclame banners, links en dergelijke. Een singleplayer spel kan de toegevoegde waarde zijn, waardoor men toch besluit om te klikken. Zeker als u het spel conbineert met het winnen van prijzen. Mensen blijken erg gedreven te zijn om hun behendigheid op de proef te stellen, als er iets te winnen valt. Het spel kan op zo'n wijze ingericht worden dat u zelf exact kunt bepalen hoeveel prijzen gewonnen worden. Maar het winnen van prijzen is niet noodzakelijk. Breng uw product of dienst in beeld in het spel zodat de spelers spelenderwijs kennis maken ermee. Dit blijkt voor veel naamsbekendheid te zorgen. Tegenwoordig worden kleine spelletjes zelfs in de reclame banners geplaatst. Zo kunt u bijvoorbeeld in de banner op kleine bewegende doelen schieten met uw muiscursor. Schiet u voldoende vaak raak, dan maakt u kans op iets of wordt u naar de website geleid. Of een quizvraag of raadsel wordt getoond in de banner, welke leidt naar een uitgebreide variant ervan. Er zijn veel mogelijkheden en Gamunity kan het voor u realiseren.

Een singleplayer game om bezoekers naar uw website te trekken

Een succesvol singleplayer spel is een magneet voor bezoekers! Mensen komen ervoor terug en vertellen het door aan vrienden en bekenden. Om ervoor te zorgen dat het spel succesvol wordt, is het noodzakelijk om grondig na te denken over het concept. Gamunity helpt u hierbij en komt met suggesties! Het concept dient origineel te zijn en goed uitgevoerd. De gameplay (hoe het spel gespeeld wordt) moet naadloos hierop aansluiten en ervoor zorgen dat het spel leuk is en leuk blijft om te spelen. Zogauw het voor vermaak zorgt, zijn mensen al gauw geneigd om het door te vertellen.


Multiplayer componenten in singleplayer games

Het is mogelijk om bepaalde multiplayer componenten te integreren in een singleplayer game, zonder het tot een multiplayer game te maken. Het simpelste voorbeeld hiervan is een gemeenschappelijke hiscorelijst. Na het spel kan men zien hoe hoog men in de lijst staat, tussen alle andere online spelers. Dit is een simpele toevoeging. Er zijn ook andere mogelijkheden om een singleplayer game een 'multiplayer karakter' te geven. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Technische aspecten

De meeste singleplayer spellen die wij ontwikkelen, zijn gemaakt in Macromedia Flash. Dit houdt in dat ze rechtstreeks in uw website geïntegreerd kunnen worden, maar ook als losstaande applicatie ingezet kunnen worden (op zowel PC als Mac). Ze kunnen ook automatisch opgestart worden, als ze gebrand zijn op een cd-rom, waarbij geen installatie-procedure nodig is. Wij ontwikkelen ook spellen in C++ en Java.