Gamunity is game design: ontwikkeling van singleplayer spellen, multiplayer spellen en chat systemen

Facebook Fangate game: Eerst op LIKE klikken, dan spelen!

Gamunity maakt op maat gemaakte games en tools voor Facebook en kan daarbij een zogenaamde "fangate" integreren in uw Facebook profiel! In dit artikel leest u wat dit precies inhoudt en waarom dit een enorme boost kan geven aan het aantal shares, likes en followers van uw Facebook pagina.

Een fangate (fan-gate, like gate) is een tussenpagina op Facebook met hierin (groot) de melding dat de bezoeker de pagina eerst moet liken ("vind ik leuk") om verder te kunnen (zie screenshot hieronder). Pas als de bezoeker op like heeft geklikt, wordt de achterliggende pagina getoond. Deze achterliggende pagina kan bijvoorbeeld een game bevatten, een prijsvraag/quiz, uitgebreide informatie, een kortingsbon/code of een combinatie hiervan. Ideaal is de combinatie game of quiz met een te winnen prijs. De bezoeker vindt uw pagina leuk en doet mee om de prijs te winnen. Het gevolg is dat heelveel mensen uw pagina leuk vinden en dus de vrienden van deze mensen uw Facebook pagina ook te zien krijgen! Een sneeuwbal effect (viral effect) kan het gevolg zijn en uw product/dienst/boodschap krijgt veel aandacht.Gamunity zet graag een fangate voor u op

Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten van fangates en doen dit graag voor u! Een "losse" fangate is mogelijk en snel/goedkoop gedaan. Wij raden echter aan om de fangate te combineren met een leuk speelconcept. Bijvoorbeeld een klein spelletje welke in een paar minuten te spelen is. Het spel levert een hiscore op en een prijs wordt uitgereikt aan een van de beste spelers. Een quiz/prijsvraag is natuurlijk ook mogelijk, waarbij de prijs bijvoorbeeld uitgereikt wordt aan een van de personen met de meeste juiste antwoorden. Een dergelijk concept, inclussief hiscore lijst, database, beveiliging en aanmeld formulier, kost ongeveer Euro 2500,- excl.btw. Een fangate kan veelvuldig ingezet worden (bijvoorbeeld een paar keer per jaar). Laat ons u adviseren over de mogelijkheden!

In detail: Wat is de impact van de fangate op de Facebook pagina?

Om de fangate te kunnen opzetten, hebben wij beheer rechten nodig van uw Facebook pagina. Wij voegen een extra pagina toe aan uw Facebook pagina. Deze verschijnt in een van de hokken zoals aangegeven in de screenshot hieronder. Bezoekers kunnen hierop klikken en komen gelijk bij de fangate uit. Daarnaast kunt u uiteraard een status update of bericht plaatsen over deze fangate, oftewel een bericht dat er een spel te spelen is, quiz te doen en/of prijs te winnen valt. Wij sturen u de fangate link toe zodat u hier makkelijk naar kunt linken. Als u de link in uw bericht plakt, verschijnt gelijk de juiste informatie inclussief een kleine afbeelding.Wat extra share en follow functionaliteit kan geen kwaad!

Naast de fangate kan Gamunity ook in de pagina achter de fangate extra share en follow iconen toevoegen (zonder extra kosten). Als men bijvoorbeeld een hele goede hiscore haalt, kan men deze score sharen (delen) onder de vrienden. Maar bijvoorbeeld ook Twitteren of plaatsen op LinkedIn, Google+, Pinterest of Hyves (of een hondertal andere social media platforms). De speler deelt dan met al zijn vrienden de hiscore evenals bijbehorende game en uitleg over de eventuele prijsvraag. Dit kan het virale effect versterken.

Laat ons u adviseren over de mogelijkheden! Vul onderstaande contact formulier in of bel. Wij zijn u graag van dienst.


Bekijk ons demo filmpje!

Druk hiernaast op de playbutton en leun achterover! Klik daarna door naar het onderdeel waarover u meer informatie wilt:


Waarom wilt u een singleplayer of multiplayer spel?

Miljoenen mensen spelen dagelijks spellen op internet. Als een spel goed en echt leuk is om te spelen, dan blijkt dit voor veel extra bezoekers te zorgen. Bezoekers komen terug en vertellen het door aan anderen. Als u uw spel inzet om uw product te promoten, dan zullen bezoekers uw product veel beter onthouden. Spellen blijken ook goede verzamelaars van persoonsgegevens te zijn. Mensen laten makkelijker hun gegevens achter als ze daarmee verder kunnen in het spel.

Als wij praten over uitgebreide spellen, zoals multiplayer games of chats, dan kan het introduceren van delux lidmaatsschappen of betalen per spel erg lucratief zijn. Ook al is de investering aanvankelijk groot, blijven dergelijke inkomsten binnenstromen. Ook vele jaren later.

Alle economische redenen opzij geschoven, kan een spel ook een positief maatschappelijk effect hebben. Zoals een educatief spel. Vooral voor jongeren blijkt dit een goede manier van leren te zijn. Daarnaast kan behendigheid of computervaardigheid geoefend worden dankzij goed uitgekiende spellen.

Stel ons een vraag of verzoek om een offerte

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Uw telefoon nummer (eventueel):
Uw vraag en/of verzoek:
Typ de drie cijfers over:
Typ deze code over in het hokje hieronder! Code:
De makkelijkste manier om te achterhalen wat Gamunity voor u kan betekenen, is door ons rechtstreeks een vraag te stellen! Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.
Tip: vraag naar onze zomerkorting! Deze korting wordt niet op de website genoemd en maakt game design wel héél aantrekkelijk!